ALV voorjaar 2021; hier kregen we energie van!
Alex Energie, gasvrij, energietransitie, ALV, Rotterdam Prins Alexander

De (helaas nog online) Algemene Leden Vergadering voorjaar 2021 was wat ons betreft een succes. Iedereen erg bedankt voor zijn bijdrage en / of aanwezigheid!

Gelukkig konden we de vereningszaken redelijk snel doorlopen en werden alle noodzakelijk stukken goedgekeurd. Tevens hebben een aantal leden zich aangemeld voor de kas commissie, waarvoor dank!

Daarna is er vooral inhoudelijk gepraat aan de hand van de plannen van de verschillende werkgroepen. Nu er een aantal potentiële projecten serieus gestalte lijken te krijgen (na een jaar voorbereiden) liggen er voor iedereen kansen om een goede bijdrage te leveren. Dat gevoel van: “gelukkig gaat het nu concreet worden, hiervoor hebben we het gedaan!”

Tevens was er nog een mooie bijdrage van een lid (lees hier zijn verslag) over het gasloos maken van zijn woning. Met zijn bouwkundige achtergrond kon hij heel veel zelf van te voren uitzoeken en tijdens het installeren nog wat experimenteren. Maar de resultaten (gasloos, warmtepomp, etc). waren er ook naar. Het kon soms extra voordelig omdat veel apparaten die adviseurs voorstellen naar zijn mening vaak “overdone” zijn. In het algemeen geldt dat een  goede voorbereiding (met name het goed laten adviseren over het ontwerp) hier cruciaal is en het meeste tijd kost. De installatie zelf is doorgaans vaak snel gedaan.

Voor aanvullende vragen / opmerkingen aarzel niet contact met ons op te nemen via de contact pagina.

Nogmaals dank voor jullie aanwezigheid; hier kregen we weer extra energie van! Tot de volgende keer!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

flats die als eerste van het gas afgaan

Alex Energie is een onderzoek aan het starten naar de haalbaarheid van een duurzaam buurtwarmtenet in een deel van het Lage Land. Bij de gemeente is een aanvraag ingediend voor subsidie voor zo’n onderzoek.

Huizen isoleren, stroom en warmte opwekken met zonne-energie, mogelijk met behulp van warmtepompen en opslag, een duurzaam buurtwarmtenet en huizen die comfortabeler zijn – is dat te doen zonder dat bewoners meer gaan betalen? 

Om dat uit te vinden gaan we beginnen met onderzoek in een klein aantal eengezinswoningen. Er zal een energiecoach langsgaan die deze woningen bekijkt en advies geeft over maatregelen die bewoners nu al zouden kunnen nemen om de energievraag – en dus de gasrekening! – omlaag te brengen. Maar men kan ook er voor kiezen af te wachten wat er uit het onderzoek komt, om eventueel wat later – en dan gezamenlijk – isolatiemaatregelen te nemen.

Als de subsidie doorgaat, zal Alex Energie samenwerken met een ingenieursbureau met ervaring in zo’n warmtenet, met een warmtebedrijf, met de koepels van coöperaties Energie van Rotterdam en Energie Samen (landelijk). Ook de gemeente is gevraagd deel te nemen in de stuurgroep van het onderzoek.

We verwachten de beslissing over de subsidie voor het jaareinde, en bij toekenning zal het volledige onderzoek in de eerste helft van 2022 uitgevoerd worden. Via deze website zullen we u op de hoogte houden.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht?

Of woont u in Prinsenland, Lage Land of een andere wijk in Prins Alexander en wilt u meer weten over mogelijkheden van een buurtwarmtenet in uw buurt?

Stel uw vraag via deze website of met een mail aan: info@alexenergie.nl

Lees ook onze andere berichten: