Prinsenland en Het Lage Land: Toekomstwijken

Alex Energie, Rotterdam Prins Alexander, Prinsenland, Energietransitie, skatebaan

Gepubliceerd op: 27 maart 2021

Prinsenland | Lage Land

Klik hier boven op een categorie om alle artikelen te lezen over uit die categorie:

Volgens een artikel op de website van de Gemeente Rotterdam zijn de wijken Lage Land en Prinsenland toekomstwijken.

 

“Prinsenland en Het Lage Land worden toekomstbestendig. Dat betekent dat jong en oud er prettig kunnen wonen. Bewoners gaan zuinig om met energie, hebben geen wateroverlast, ze kennen elkaar en kijken naar elkaar om.

Kinderen kunnen er lekker buiten spelen, ouderen kunnen langer comfortabel en prettiger thuis wonen en bewoners kunnen veilig over straat en verplaatsen zich makkelijk door de wijk.  Ook als ze bijvoorbeeld slecht ter been zijn of een andere beperking hebben.

In Prinsenland en Het Lage Land werken veel partijen samen om de wijken Toekomstwijken te maken. Dit zijn gemeente, corporaties, bewoners, ondernemers, zorgverleners, waterschappen en scholen. Begin 2018 zijn Woningcorporatie Woonstad en de gemeente Rotterdam in Prinsenland en Het Lage Land samen gestart om de Toekomstwijken vorm te geven. Er zijn nu al veel andere partners aangesloten.”

Lees hier meer op de website van de gemeente over onder andere het beleid tav energie en aanpassingen aan een veranderend klimaat.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest

Share This