Tontuin: bouw je eigen klimaatbestendige gecombineerde regenton / balkontuin in minder dan 3 uur.

Alex Energie doet mee met de besloten workshop om een Doe Het Zelf “TonTuin” (regenton met tuintje) te maken. Lees snel verder voor de gratis bouwtekening!

In de stad is vaak weinig plek. Kleine tuinen, slechts een balkon of helemaal niets behalve een stoep voor je deur. Wil je toch tuinieren en water opvangen dan kan dat met TonTuin.

Met deze circulaire gecombineerde regenton en plantenbak gaan we de hoogte in. Een tuintje op een ton, ideaal voor op je balkon, in je kleine tuin of bij je geveltuin. Overal in te passen op een oppervlakte van 60 bij 60 cm, vier stoeptegels is genoeg.

Extra’s
* Er is geen regenpijp nodig! Het water dat in het tuintje valt, komt gefilterd in het onderste deel. Heb je een mooi voorraadje kostbaar regenwater
* Via een lont staat het plantdeel in verbinding met het water, de plantjes in je TonTuin hoe je nooit water te geven, ze drinken zelf als ze dorst hebben.
* Hij bestaat voor 80% uit hergebruikt materiaal. Upcycle!
* Het plantdeel heeft een samenstelling van lavagrid en organische compost. De plantjes doe je zelf. Plug and play.

Kopen?
€170,00 inclusief aansluiten en transport via hetregenttonnen.nl (alleen in Rotterdam)
€120,00 exclusief aansluiten en transport via tijs@waterleider.nl

Zelf doen?
Ja graag, elke nieuwe ton en meer planten is milieuwinst. Laat je inspireren door ons voorbeeld.

 

Met dank aan onze bron: Waterleider. Klik hier voor alle informatie EN DE BOUWTEKENING op de website van Waterleider.

flats die als eerste van het gas afgaan

Alex Energie is een onderzoek aan het starten naar de haalbaarheid van een duurzaam buurtwarmtenet in een deel van het Lage Land. Bij de gemeente is een aanvraag ingediend voor subsidie voor zo’n onderzoek.

Huizen isoleren, stroom en warmte opwekken met zonne-energie, mogelijk met behulp van warmtepompen en opslag, een duurzaam buurtwarmtenet en huizen die comfortabeler zijn – is dat te doen zonder dat bewoners meer gaan betalen? 

Om dat uit te vinden gaan we beginnen met onderzoek in een klein aantal eengezinswoningen. Er zal een energiecoach langsgaan die deze woningen bekijkt en advies geeft over maatregelen die bewoners nu al zouden kunnen nemen om de energievraag – en dus de gasrekening! – omlaag te brengen. Maar men kan ook er voor kiezen af te wachten wat er uit het onderzoek komt, om eventueel wat later – en dan gezamenlijk – isolatiemaatregelen te nemen.

Als de subsidie doorgaat, zal Alex Energie samenwerken met een ingenieursbureau met ervaring in zo’n warmtenet, met een warmtebedrijf, met de koepels van coöperaties Energie van Rotterdam en Energie Samen (landelijk). Ook de gemeente is gevraagd deel te nemen in de stuurgroep van het onderzoek.

We verwachten de beslissing over de subsidie voor het jaareinde, en bij toekenning zal het volledige onderzoek in de eerste helft van 2022 uitgevoerd worden. Via deze website zullen we u op de hoogte houden.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht?

Of woont u in Prinsenland, Lage Land of een andere wijk in Prins Alexander en wilt u meer weten over mogelijkheden van een buurtwarmtenet in uw buurt?

Stel uw vraag via deze website of met een mail aan: info@alexenergie.nl

Lees ook onze andere berichten: