ENERGYPARTY: gezellig!

 

Energyparty: samen ontdekken waar je energie kunt besparen! Veilig en Gratis

In deze corona-tijd zien we elkaar erg weinig. Maar gelukkig kunnen we ook online wat samen met elkaar doen.

Een Energyparty is een leuke en informatieve sessie met zo’n acht buurtbewoners en onder professionele begeleiding. Vanachter de computer ontdek je met elkaar hoe je energie kunnen besparen. Met maatregelen die passen bij ieders persoonlijke wensen en situatie. Voor de een zal dit het plaatsen van tochtstrips zijn, voor de ander kan dit juist vloerisolatie zijn.

Als deelnemer krijg je een persoonlijk energieadvies. Je vergelijkt bijvoorbeeld onderling elkaars energierekeningen. Tips en  ervaringen worden met elkaar gedeelt. Ook ontvangt elke deelnemer een gratis led-lamp.

Om nog meer inwoners in Prins Alexander te interesseren voor energiebesparing heeft Alex Energie de Stichting Buurkracht en de gemeente Rotterdam gevraagd om online EnergyParty’s te organiseren. 

De ervaring leert dat deze avonden het meest succesvol zijn als de deelnemers bij elkaar in de buurt wonen (en de woningen dus veelal vergelijkbaar zijn, wat het uitwisselen van ervaringen nog interessanter maakt) en ze elkaar (enigszins) kennen (immers, de buurman is de beste ambassadeur).

Misschien vind jij, als lid van Alex Energie, het leuk om je eigen EnergyParty te hebben en wat buurtbewoners te verzamelen met wie je aan een online party deelneemt? Binnenkort gaan Buurkracht en de gemeente breder roeptoeteren over de Energyparty’s en kan íedere Rotterdamse inwoner zich melden voor een party.

Daarom willen we nu graag onze leden als eerste deze mogelijkheid bieden. Interesse? Mail ons op info@alexenergie.nl.